Andréa Westlund

Skolsköterska

Andréa Westlund arbetar som skolsköterska på gymnasieskolan och henne hittar du på skolan onsdagar och varannan fredag (jämn vecka) med placering längst bort i skolbyggnaden. Eftersom hon arbetar som skolsköterska även på andra skolor i kommunen är det lättast att nå henne via mobilen eller via mail. Lämna ett meddelande så ringer hon alltid upp. Under första året på gymnasiet erbjuds varje elev en hälsokontroll och ett hälsosamtal. Under samtalet pratar vi bla om hälsa (både psykisk och fysisk), matvanor, fysisk aktivitet, sömn, intressen och hur man har det i skolan. Samtal sker även om alkohol, tobak, narkotika, sex- och samlevnadsfrågor. Och framförallt om det finns något som eleven själv funderar över.

En stor del av min tid går åt att genomföra dessa regelbundna hälsokontroller samt ge kompletterande vaccinationer till personer som kommer från andra länder. Jag har tystnadsplikt om vi inte kommer överens om något annat under samtalet.

Välkomna!

Vårdnadshavare eller elever får gärna ta kontakt om de har några frågor eller funderingar.

Mail: andrea.westlund@uppvidinge.se

Mobil:073-4293674