Barn- och Fritidsprogrammet

Välkommen till Uppvidinge gymnasieskola nyaste program! Hösten 2018 öppnar vi upp portarna för dig som vill utbilda dig inom området för barn- och fritid. Programmet erbjuds enbart som lärlingsprogram.

På vårt Barn- och fritidsprogram kommer du lära dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation samt möten mellan människor. På programmet läggs stor vikt vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter. Efter utbildningen ska det vara möjligt för dig att direkt påbörja en yrkesbana eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan.

Ditt framtida yrke:

Bad/sporthallspersonal, Barnskötare, Elevassistent, Personlig assistent, Personlig tränare, Personal inom idrotts- och fritidsanläggningar, Stöd och service inom funktionshinderområdet, Väktare

Fritid och hälsa

Om du väljer inriktningen Fritid och hälsa varvar du praktik och teori om människors fritid, olika fritids- och friskvårdsverksamheter, människors hälsa och hälsofrämjande arbete. Den förbereder dig för arbete inom fritids- och friskvårdssektorerna.

Pedagogiskt arbete

I inriktningen Pedagogiskt arbete studerar du barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. I samarbete mellan lärare och handledare på din lärlingsplats skapar vi förutsättningar för att du efter avklarad examen tryggt och professionellt ska kunna utföra ett arbete som barnskötare i förskolan eller som elevassistent i skolan.

Socialt arbete

Inriktningen Socialt arbete riktar sig till dig som intresserar dig för olika sociala processer, förhållanden och om socialpolitiska områden. Genom teoretiska studier och praktik på en lärlingsplats förbereds du inför ditt framtida arbete inom exempelvis funktionshinderområdet eller bevakningsområdet.

I nära samarbete mellan din studie- och yrkesvägledare, din mentor samt lärlingssamordnare på skolan utformar vi en utbildning efter dina önskemål samt i mån av lärlingsplats.