Josefine Jonsson

Skolkurator

Skolkuratorn har tystnadsplikt och anmälningsplikt. Tystnadsplikt innebär att jag inte utan din tillåtelse får berätta vad du säger i våra samtal. Anmälningsplikten innebär att om eleven är under 18 år så kan en orosanmälan till socialtjänsten göras om det gäller saker såsom misshandel, kränkningar, destruktiva beteenden, sexuella övergrepp eller kriminalitet.

Det finns flera som inte vågar berätta om sina svåra tankar, funderingar och känslor. Va inte rädd för att ta steget till något som kan få dig att må bättre. VÅGA prata om det för du ska inte behöva bära alla tankar för dig själv.  Det kan göra att du förstår att du inte är ensam, ofta är det så att flera har samma tankar som du.

Jag finns på skolan måndagar och varannan tisdag (jämna veckor). Under hela veckan finns jag tillgänglig på mobilen om du utöver dessa tider skulle behöva träffas, 0733618797. Vill du ha kontakt med mig kan du ringa eller sms:a. Du har möjlighet att träffa mig under och efter skoltid.

Vid akuta situationer ta kontakt med:
Barn och ungdomspsykiatrin (under 18 år): 0470 58 61 10, dagtid
Akutpsykatriskamottagningen: 0470 58 61 00, dygnet runt

Om du har mörka tankar om livet så är www.mind.se en hemsida som du kan vända dig till för att få stöd . De finns tillfälliga 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan. Där finns det möjlighet att prata med någon eller skriva anonymt.

Välkommen!